ÅRE sportcenter

En levande
mötesplats
året runt

Om Åre sportcenter

Åre Sportcenter är en anläggning som erbjuder sport och arbetsplatser under ett och samma tak i framtidsbyn Duved. Med ett läge 100m från tåg och busstationen är anläggningen lättillgänglig för alla. Vi vill att sportcentret ska vara en levande mötesplats som inbjuder till glädje för alla året om, både på banan och vid skrivbordet.

Åre har länge erbjudit fantastiska förutsättningar för utomhusaktiviteter men det har under många år varit stor efterfrågan på inomhusaktiviteter. Tennis och racketsport har varit av stort intresse hos såväl bybor som gäster sedan länge. Idén om att bygga ett sportcenter föddes och tillsammans med lokala entreprenörer startade Mikael Häggblom arbetet med att förverkliga Åre Sportcenter.

Första spadtaget togs i augusti 2020 och i september 2021 stod anläggningen öppen redo för spel och möten.

4500 kvm sport och kontor

Anläggningen är totalt 4500 kvm stor, varav 350 kvm tillhör kontorsdelen belägen på övervåningen varav resterande ytor är sporthallen med 3 padelbanor, 1 tennisbana, golfsimulatorer, ett gym på 330 kvm samt ett café och en shop.

Utanför finnas det tillgång till 50 parkeringsplatser, vissa med laddstolpar, som är alla är kostnadsfria för spelare och de som hyr kontorsplatser. 

Idén föddes
Köpte marken
2001
Första spadtaget
2000
Invigning!
2000
Årelive drönarbild
are-sportcenter-utomhusbild-dagtid