ÅRE sportcenter

En levande
mötesplats
året runt

Om Åre sportcenter

Åre Sportcenter är en anläggning som erbjuder sport och arbetsplatser under ett och samma tak i framtidsbyn Duved. Med ett läge 100m från tåg och busstationen är anläggningen lättillgänglig för alla. Vi vill att sportcentret ska vara en levande mötesplats som inbjuder till glädje för alla året om, både på banan och vid skrivbordet.

Åre har länge erbjudit fantastiska förutsättningar för utomhusaktiviteter men det har under många år varit stor efterfrågan på inomhusaktiviteter. Tennis och racketsport har varit av stort intresse hos såväl bybor som gäster sedan länge. Idén om att bygga ett sportcenter föddes och tillsammans med lokala entreprenörer startade Mikael Häggblom arbetet med att förverkliga Åre Sportcenter.

Första spadtaget togs i augusti 2020 och i september 2021 väntas anläggningen öppna och stå redo för spel.

Idén till att bygga Åre Sportcenter föddes för 4 år sedan av Mikeal Häggblom som under en tid lagt märke till avsaknaden av inomhusaktiviteter som ett komplement till det stora utbudet av utomhusaktiviteter som finns i Åre. Det fanns en stor efterfrågan hos byborna och behovet växte dessutom i takt med den ständigt ökande inflyttningen. Åre är även känt för att vara den största och bästa skidorten i Sverige och lockar därav många turister under både vinter- och sommarsäsongen som då främst haft utomhusaktiviteter så som vandring, cykling, skidåkning osv att välja på. 
 
Med Åre Sportcenter vill vi erbjuda både bofasta och turister att komplettera utomhusaktiviteter med att spela tennis och padel och möjligheten att bedriva klubbverksamhet inom raketsporten. 

Vi tog det första spadtaget för att bygga Åre Sportcenter i augusti 2020 och till september 2021 ska hallen stå klar. 

4500 kvm sport och kontor

Anläggningen är totalt 4500 kvm stor, varav 350 kvm kommer tillhöra kontorsdelen belägen på övervåningen varav resterande ytor är sporthallen med dess 5 padelbanor, 1 tennisbana, ett gym på 330 kvm samt ett café och en shop.

Utanför kommer det finnas tillgång till 50 parkeringsplatser, vissa med laddstolpar, som är alla är kostnadsfria för spelare och de som hyr kontorsplatser. 

Idén föddes
2001
Köpte marken
2000
Första spadtaget
2000
Invigning!
Åre Sportcenter Illustration
HEAD- Åre Sportcenters huvudpartner

huvudpartner

Vi har teamat upp med HEAD som huvudpartner för Åre Sportcenter. HEAD är en ledande global aktör inom racket- & vintersport och erbjuder premiumprodukter för idrottare och spelare på alla nivåer.