Padel

Sveriges Mest växande sport finns nu i åre

Våra banor & underlag

Åre Sportcenter har 5 dubbelbanor varav alla är panorama. Spelunderlaget består av komfortgolv 4mm gummimatta som ligger under konstgräset för att spara på kroppen. Konceptet är nytt och framtaget för att minska skador i knän, ryggar etc. Det är idag det bästa spelunderlaget man kan erbjuda och är uppskattat av både elitspelare och amatörer som testat underlaget.

BOKA VIA MATCHi

Boka genom att ladda ner MATCHi appen och skapa sen ett konto. Banorna går att boka alla dagar mellan kl 06-24.

PADEL NIVÅ MATCHi

 1. Aldrig hållit ett racket.
 2. Nybörjare. Håller på att lära dig grunderna i padel.
 3. Nybörjare avancerad. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har problem med väggstuds.
 4. Fritidsspelare. Spelat ett tag och känner grunderna väl och kan öka tempo i spelet, men spelar inte konsekvent.
 5. Genomsnitt. Har spelat ett par år och, även om du inte är någon supertalang, får du bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft. Serva/släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.
 6. Genomsnittligt avancerad. Som nivå 5 men med bättre smash och specialskott. Också med konsekvent och mer kontroll.
 7. Erfaren. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys och bygga upp och slå vinnare. Förutom matcher har du antagligen börjar med specifika padelövningar.
 8. Skicklig. Du behärskar alla de tekniska och taktiska delarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är förmodligen bland de bästa spelarna i din klubb och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.
 9. Expert. Tillhör det absolut bästa och behärskar spelet på högst nivå och kan spela nationella tävlingar med bra resultat.
 10. Världsklass. Som Fernando Belasteguín, Paquito Navarro eller någon liknande i sin storhetstid men bättre.

Copperhill padelpaket

Planerar ni en resa till Åre?

Nu kan du boka Copperhills Padelpaket – där ingår bland annat boende på deras lyxiga hotell och spel hos oss på Åre Sportcenter. 

Tränare - Åre Sportcenter

Vill du ta din padel till nästa nivå? Maila oss på info@aresportcenter.se eller kontakta våra tränare Jens eller Max via telefon för att hitta lediga tider och ett upplägg som passar dig.

Jens Johansson

Priser

995 kr för 60 min.

Priserna gäller 1 – 4 personer.

”För snart fyra år sedan, 2017, testade jag Padel för första gången och omedelbart blev jag som många andra helt förälskad i sporten. Sedan dess har det blivit resor, workshops, utbildningar och många timmar på banan.

I min roll som tränare vill jag förmedla den kunskap jag genom åren byggt upp för att hjälpa dig att utveckla ditt Padel-spelande, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Tidigare har jag arbetat som Personlig Tränare för Sportsgym/STC och vill kombinera den kunskapen med Padel-tränandet, exempelvis hur man kan tänka för att träna skadeförebyggande”

Max Larsson

Priser

995 kr för 60 min.

Priserna gäller 1 – 4 personer.

Åre Sportcenter är glada att ha Max här igen under vintern! Han har själv en hög nivå som spelare och har under sina år som tränare utvecklat stora kunskaper. Max har även gått utbildningar under Daniel Dios.

Ta din padel till nästa nivå oavsett om du är nybörjare eller har spelat under en längre tid. Ta chansen när vi har Max här med sin erfarenhet och höga nivå både som spelare och tränare!

 

Om padel

Padel har sedan ett par år tillbaka blivit otroligt populärt och är både Europas men även Sveriges snabbast växande sport. Så väl banor, klubbar och medlemmar runt om i Sverige har ökat lavinartat och Sverige är även sedan 2018 värld för Swedish Padel Open, 1 av 11 opentvälingar i padel som arrangeras på världsbasis.

Padeln eller även kallad padeltennis har funnit sen 1970-talet och rotade sig då främst i Spanien och Latinamerika. Men som med allt riktigt roligt spred sig sporten till slut och har nu tagit över Sverige.

Så här spelar du padel

För er som ännu inte hunnit testat spela förklaras padel bäst som en blandning av tennis och squash, med ett nät i mitten av banan och spelbara väggar. Padel har ofta ett högt tempo men är ändå både enkelt att lära sig och socialt att spela. Bästa av alla världar.

Regler

Reglerna är hämtade från Svenska Padelförbundets officiella hemsida. Önskar du fördjupa dig mer i regelverket och poängräkningen kan du läsa mer här.

 • En padelbana är 10×20 meter och omges av spelbara glasväggar och delas av med ett nät i mitten.
 • Du spelar alltid dubbel, dvs med fyra spelare.
 • Man spelar alltid dubbel (på den vanliga banan, 10×20 m).
 • Poängräkning är samma som tennis.
 • Linjerna på planen används endast vid serve.
 • Serve ska slås underhands och studsa i motspelarnas serveruta.
 • Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig.
 • Man har två servar på sig.
 • Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
 • Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
 • Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva.
 • Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida.

Poängräkning

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.

I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.

I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.