Tennis

HardCourt underlag för optimal KOmfort

Tennis är en klassisk racketsport som alla kan spela oberoende av ålder och den sprider glädje för många spelare genom hela livet. En kombination av styrka, kondition och teknik möjliggör att man ständigt kan utvecklas och motiveras. Åre Sportcenters erbjuder en tennisbana med högkvalitativ underlag.

GreenSet® Comfort- Högkvalitativt Underlag

GreenSet® Comfort är ett av världens mest populära hardcourt underlag och valdes med stor omsorg för bästa kvalitet och spelupplevelse.

GreenSet är världsledande inom installation av tennisunderlag till turneringar och events så som ATP, Davis Cup och WTA och har varit det under de senaste 35 åren.

GreenSet® Comfort är en golvbeläggning som lämpar sig bra för inomhusbanor och är mycket skonsamt för både knän och rygg. Välkomna! 

BOKA VIA COURT22

Boka genom att ladda ner COURT22-appen och skapa ett konto. Banorna går att boka alla dagar mellan kl 06-24.

HYRA TENNISRACK

Tennisrack finns att hyra under våra bemannade öppettider. En timme innan stängning är sista tiden med möjlighet att hyra tennisrack.

pickleball

en sport för alla åldrar och nivåer

IMG_5009

Pickleball är en racketsport som kombinerar drag från tennis, badminton och bordtennis. Det är en enkel och rolig racketsport som passar perfekt som en familjeaktivitet. Nu finns sporten även på Åre Sportcenter! Läs mer om grunderna och hur du bokar bana nedan. 

BOKA VIA COURT22

Boka genom att ladda ner COURT22-appen och skapa ett konto. Banorna går att boka alla dagar mellan kl 06-24.

mer om pickleball

Poäng & Match

Matcherna spelas till 11, och man måste vinna med två poäng. Man får poäng i egen serve. Servaren fortsätter serva till dess laget förlorat bollen. I dubbel går därefter serven över inom laget och först när den andre servaren förlorat sin serve går serven över till motståndarna. Regeln har ett viktigt undantag. Det lag som börjar serva får bara en serve.

Poängställningen anges i nummerserier om tre – först anges servande lags poäng, därefter mottagande lags poäng och slutligen anges om det är servare ett eller två som har serven. Som exempel betyder 3-7-1 att servande lag har tre poäng, mottagande lag sju poäng och att servande lag ska serva med sin första servare.

Serve

Serven slås med underhandsslag. Servaren ska vara placerad bakom baslinjen och serven ska slås diagonalt in i serverutan på andra sidan nätet. Man har bara en serve i pickleball.

Retur och det tredje slaget

Varken servereturen eller slaget efter, det tredje slaget får slås på volley. Det innebär att mottagande lag måste låta bollen studsa innan de returnerar bollen och att servande lag måste låta returen studsa innan de slår bollen över nät. Efter returen får spelarna slå bollen både på volley eller efter en studs i marken.

Köket

På båda sidor om nätet ligger det s k ”köket”. Spelarna får inte gå in i köket om inte bollen studsat i köket först. Köket är alltså en ”no-volley zone”. I Pickleball går man som spelare därför inte närmre nät än till köksgränsen om det inte krävs för att slå över en boll som studsat i köket.

SE MER HÄR